Grote Kerk

Op een kruispunt van twee belangrijke wegen, die van Monster naar Leiden en die van Scheveningen naar Delft, ontstond het dorpje Die Haghe dat zou uitgroeien tot Den Haag. Aan dat kruispunt bevond zich al in de 13e eeuw een houten kapel die later werd uitgebouwd tot de Grote of Sint Jacobskerk zoals wij die nu kennen.

Grote Kerk dineropstelling

Het eeuwenoude gebouw biedt een luisterrijke omgeving. De leistenen vloer vormt een natuurlijk decor. De hoge gotische ramen bieden een ruime en bijzonder sfeervolle lichtinval. Sitting dinners in de Kerkzaal kunnen variëren van ca. 200 tot 700 personen aan ronde tafels. Maar grotere aantallen zijn ook mogelijk tot zelfs 1500 personen. Tijdens congressen en concerten bedraagt de capaciteit van de Kerkzaal maximaal 1300 en bij recepties maximaal 1650 personen (inclusief personeel).
Grote Kerk plattegrond
Naast de oude hoofdingang onder de Haagse toren beschikt het gebouw over een tweede ingang: de Stadsentree aan het Hoogkoor. De Kerkzaal en het Hoogkoor kunnen gescheiden worden met een gordijn. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk gasten eerst met een aperitief te verwelkomen in het Hoogkoor om vervolgens aan tafel te gaan in de Kerkzaal.

« Terug naar overzicht