Maassilo

De Rotterdamse Graansilo bestaat uit een complex van totaal drie silo's die in een tijdsbestek van vijftig jaar aan de Maashaven Zuidzijde zijn gebouwd. In 1906 wordt aan de Rotterdamse Graansilo Maatschappij de bouwvergunning verleend tot het bouwen van de Graansilo en met zijn twintig meter hoge onderkelderde silo en een capaciteit van 20.000 ton behoort deze Graansilo tot de grootste van Europa.

In juli 2003 wordt de locatie groots verbouwd tot een evenementenlocatie met als uitgangspunt het behoud van zoveel als mogelijk authentieke details en industriële uitstraling. Oude silotrechters en buizen blijven in het zicht en verwerkt in het interieur-, licht- en geluidsplan. Maar ook de betonnen vloeren, de uit beton opgetrokken barren en de zware stalen nooddeuren zorgen voor een industriële uitstraling waarbij de oorspronkelijke functie van het gebouw nog altijd zichtbaar is. Het is door de authentieke en karakteristieke uitstraling een unieke locatie voor bedrijfsfeesten, productpresentaties, seminars etc.Buiten de entree met garderobe beschikt de Maassilo over zes zalen die afzonderlijk of in combinatie met elkaar gehuurd kunnen worden.

Capaciteit: van 800 tot 5.000 gasten

Maassilo buitenkant


10e verdieping
Op 40 meter hoogte op 10e verdieping van de Maassilo bevindt zich Factory010 met een moderne, industriële uitstraling. Onder het motto "Creativity Meets the Street" omarmt Factory010 vernieuwende initiatieven binnen de jongerencultuur, maar ook voor bedrijfsevenementen is de 10e etage beschikt over een eigen separate ingang, garderobe, toiletunits, barren etc. Maar ook zijn de liften naar de 10e etage via de Kleine zaal op de begane grond bereikbaar. De drie zalen op de 10e verdieping kunnen uiteraard afzonderlijk of in combinatie gehuurd worden. Maar ook de huur van één of meerdere zalen op de 10e verdieping in combinatie met de één of meerdere zalen op de begane grond behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.

Factory010 beschikt over drie verschillende zalen:

Grote zaal
De grote zaal - de hoofdzaal van de 10e verdieping - is uitermate geschikt voor o.a. concept try-outs, modeshows, bedrijfspresentaties, congressen, etc. De zaal is voorzien van drie barren, toiletunits, licht en geluid en aan de linkerzijde een tribune met plaats voor ca. 100 personen. Netto vloeroppervlak bedraagt ca. 600 m2 met een capaciteit tot ca. 1.000 personen. Deze zaal is - indien gewenst - op een eenvoudige en natuurlijke manier te verkleinen.

Twee zij-armen
De twee zij-armen hebben een netto vloeroppervlak van respectievelijk 300 m2 en 250 m2. Zij-arm links is een kleinere presentatieruimte voor circa 400 personen en biedt een fantastisch uitzicht over de skyline van Rotterdam. Zij-arm rechts is een bijeenkomstruimte voor circa 250 personen. De twee zij-armen zijn o.a. geschikt voor workshops, plenaire gedeeltes, productpresentaties, lunchvergaderingen, (intieme) feestjes en diners, etc.

De begane grond en faciliteiten10de verdieping
Op de begane grond beschikt de Maassilo over drie verschillende zalen die afzonderlijk of in combinatie met elkaar gehuurd kunnen worden. Alle zalen beschikken over één of meerdere geoutilleerde barren. Boven deze barren zijn als decorelementen enorme flessenwanden gecreëerd. Daarnaast beschikt de Maassilo over diverse andere faciliteiten zoals een uitgebreid lichtontwerp en geluidsinstallatie, tal van projectiemogelijkheden, ruime garderobes en toiletunits, diverse podia, krachtstroom, kleedkamers, etc. Vanuit de garderobe kan men direct de kleine zaal inlopen, maar het betreden van de verschillende zalen is ook mogelijk via de zogenaamde ‘underground'. Dit is een lange gang door de kelder van de silo vanuit waar elke zaal te bereiken is.

De grote zaal
De grote zaal heeft een netto vloeroppervlak van ruim 1.100 m² en een capaciteit van circa 2.400 bezoekers. Omdat in deze zaal een aantal robuuste pilaren zijn verwijderd, zijn er optimale zichtlijnen op een podium. Deze zaal is daardoor bij uitstek geschikt voor een groot feest (met een mainstage), een plenaire bijeenkomst (congres) of als concertzaal. Door het forse aantal vierkante meters is deze zaal ook om te toveren tot een indrukwekkend restaurant (dinershow).
De grote zaal op de begane grond is standaard uitgerust met licht en geluid, toegespitst op een feestavond met DJ. Indien gewenst kunnen wij uitbreiding op het standaard licht en geluid t.b.v. bijvoorbeeld spraakversterking of een band voor u verzorgen.

De klMaassilo grote zaaleine zaal
De kleine zaal heeft een netto vloeroppervlak van ruim 850 m² en een capaciteit van circa 1.500 bezoekers. Ook deze zaal beschikt over licht- en geluidstechniek. De zaal heeft een intiem karakter en is op een eenvoudige en natuurlijke manier te verkleinen. De kleine zaal is dan ook zeker niet alleen geschikt voor grote(re) feesten! De ruimte leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld een diner voor 100 à 150 personen of een feestje voor 200 à 300 personen.

De Midden zaal
De Middenzaal heeft een netto vloeroppervlak van ruim 650 m² en een capaciteit van circa 600 bezoekers. Deze zaal wordt meestal in combinatie met de Grote en/of Kleine zaal gehuurd, omdat deze zaal niet over een eigen toiletunit beschikt. Tijdens officiële bijeenkomsten is dit een ideale ruimte voor de informele momenten als ontvangst, pauze, lunch en/of borrel. Tijdens informele bijeenkomsten is deze zaal zeer geschikt als ruimte om juist met elkaar te kunnen praten of om er een tweede thema te programmeren.

Faciliteiten
Zowel de zalen op de 10e etage als de zalen op de begane grond zijn voorzien van professioneel licht en geluid, meerdere volledig geoutilleerde barren, etc. Omdat de Maassilo / Factory010 over meerdere zalen beschikt zijn er voldoende mogelijkheden voor rookruimtes.

« Terug naar overzicht