Hoe maken wij uw event eco?

• Geen verspilling
Een te ruime locatie, teveel personeel, een overmatige hoeveelheid hapjes en drankjes: Eco Events voorkomt verspilling op ieder vlak. Daarmee besparen we fors op de milieubelasting én op uw budget.

• Slim met energie
Door verantwoord en slim te plannen en in te kopen, zorgen we ervoor dat er geen overbodige energieslurpers als heaters, aggregaten en koelcontainers nodig zijn. Zelfs onze mobiele keukens zijn ingericht om slim met energie om te gaan.

• Optimale opkomst
Uiteraard wilt u dat iedereen uw feest bezoekt. Dat is goed voor de sfeer, maar ook voor het milieu. Want wie niet komt opdagen, zorgt ongewild voor verspilling. Eco Events helpt de opkomst te verbeteren. Onder andere door een goede planning te maken, indringend te communiceren en een aanmeldprocedure in te voeren. Ook helpen wij om de genodigden op een subtiele, vriendelijke doch dwingende wijze te attenderen op de onnodige milieubelasting die anders wordt veroorzaakt.

Groene gastronomie
Alle ingrediënten die wij gebruiken bij de bereiding van de culinaire hoogtepunten worden geselecteerd op oorspronkelijkheid en puurheid. Zo gebruiken we alleen duurzaam gevangen vis, kopen we alleen scharrelvlees en zuivelproducten in bij biologisch-dynamische boeren uit de regio en zijn alle ‘exotische’ producten voorzien van een fair trade label.

• Verantwoord hergebruik
Onze doortastende werkwijze op het gebied van planning, inkoop en bereiding zorgt ervoor dat we een minimum aan producten verspillen. Het afval dat wel ontstaat wordt gescheiden: composteerbare materialen worden ingeleverd voor stroomopwekking, recyclebare materialen gaan naar de aangewezen recyclingbedrijven. Bovendien is alle inventaris die we inzetten om het evenement aan te kleden vervaardigd volgens het cradle-to-cradle principe: alles kan en zal worden hergebruikt, zonder het milieu te belasten.

• Aandacht voor bewustzijn
Veel van de dingen die we doen om uw evenement ‘groen’ te maken, zijn niet zichtbaar voor uw gasten. Als u hen toch bewuster wilt maken, kunnen wij diverse activiteiten en modules toevoegen aan het feest om extra awareness te creëren. Dit kan variëren van een Eco Quiz, bijvoorbeeld met vragen en antwoorden over de duurzame maatregelen van het evenement tot gezelschapsspellen met een groen tintje.